Om stoutmoedig te gaan waar geen mens ooit is geweest ...

  26-11-2018

ASTRONAUTEN bereiden zich voor om nog verder de diepe ruimte in te gaan - voorbij de maan en uiteindelijk naar Mars - met behulp van schakelaars van een Nexus-leverancier.

Het Amerikaanse bedrijf OTTO Engineering werkt aan een contract voor het maken van schakelaars voor het Orion ruimtevaartuig van de NASA, dat is gebouwd om mensen naar de volgende fase van de ruimteverkenning te brengen.

Orion is het eerste ruimtevaartuig in de geschiedenis dat in staat is om astronauten naar meerdere bestemmingen in de verre ruimte te brengen, en zal dienen als een verkenningsvoertuig dat levensondersteunende ondersteuning biedt aan een bemanning van vier astronauten.

Orion zal lanceren op NASA's nieuwe heavy-lift raket, het Space Launch System. Deze raket kan mensen, habitats en ondersteuningssystemen rechtstreeks naar de verre ruimte brengen. Het is ontworpen om flexibel te zijn voor een missie voor bemanning, vracht of wetenschap.

Tijdens een bezoek aan de OTTO-fabriek, vertelde de voormalige astronaut Marine Capt. Scott Altman - die de Orion hielp ontwerpen - dat grote dingen net over de horizon zijn. We moeten eerst het huiswerk doen (en) het juiste bouwen componenten."

OTTO heeft onderdelen geleverd voor eerdere ruimtemissies, waaronder het ruimtevaartuig Apollo en het ruimteshuttleprogramma. Het contract kreeg twee jaar geleden het contract voor de Orion-commandomodule. De module wordt gebouwd in New Orleans.

Het huidige schema van de NASA is klaar om een ​​Orion-capsule tegen 2023 voorbij de maan te vliegen, met vier bemanningsleden aan boord - de verste mensen zijn ooit het zonnestelsel in gereisd. Een eerdere maanmissie zonder bemanning staat gepland voor 2020.

De bemande maanmissie heeft de intentie om de prestaties van het ruimtevaartuig in de diepe ruimte te bevestigen, als een stap naar langetermijnverkenning naar werelden daarbuiten, waaronder Mars.

General Manager David Ross heeft Otto-ingenieurs beschreven als 'extatisch' om bij het project te worden betrokken - waarbij ingewikkelde, hoogwaardige schakelaars tot de hoogst mogelijke standaard moeten worden gemaakt.

De druk is aan - de schakelaars moeten werken. Er is geen ruimte voor fouten in de ruimte. En hoewel eerdere ruimtevluchten sterk afhankelijk zijn van missiebeheersing, zou een bemanning die naar Mars zou kunnen gaan meer dan twee jaar buiten dienst zijn. De lengte van de missie - en de afstand van de aarde - betekent dat de bemanning en hun voertuig meer zelfvoorzienend zullen zijn.

Ingenieurs zullen de componenten die ontworpen zijn voor de Orion uitgebreid testen om ervoor te zorgen dat ze onder de meest veeleisende omstandigheden van het universum blijven staan.
OTTO ontwerpt en vervaardigt al meer dan 55 jaar componenten en het bedrijf wordt wereldwijd erkend voor innovatie en betrouwbaarheid, in unieke toepassingen.

Het bedrijf zet zich in voor het recruteren en opleiden van zijn lokale personeelsbestand volgens de hoogste normen en het aanbieden van een salaris dat de waarde van een carrière in de industrie bewijst. Het bouwt een nieuw technologie- en productiecentrum van $ 20 miljoen, dat ruimte zal creëren om leerlingen op te leiden.

Nexus levert een volledig assortiment OTTO-producten, van handgrepen tot eenvoudige drukknoppen. Zoals met al onze producten, kunnen ze worden aangepast aan uw specifieke behoeften en bieden ze een hoog niveau van innovatie en prestaties.

Zoals aanbevelingen gaan, is het moeilijk om de steun van NASA te verslaan! U kunt ons assortiment OTTO-producten hier bekijken: http://nexuscomponents.co.uk/Manufacturers/Products/OTTO
Foto credit - NASA